Wanneer kies je voor een ritregistratiesysteem?

 

Op het moment dat je het zat bent om je kilometeradministratie met de hand bij te houden dan is er goed nieuws. Tegenwoordig kan je gewoon een automatisch ritregistratiesysteem gebruiken. Door te kiezen voor een automatische ritregistratie worden zowel je privé als je zakelijke kilometers automatisch bijgehouden binnen de applicatie. Vaak kan je tevens een automatische rapportage maken die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en ook hier heb je geen omkijken meer naar.

Het Keurmerk Ritregistratiesystemen (RRS)

Een goed automatisch ritregistratiesysteem voldoet aan alle regels op het gebied van fiscaliteit, fraudebestendigheid en privacy. Op deze manier weet je zeker dat het ritregistratiesysteem voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Als het ritregistratiesysteem wat je uitkiest voldoet aan het Keurmerk Ritregistratiesystemen (RRS) dan weet je zeker dat dit het geval is. Het Keurmerk RRS staat voor een onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen die ook een ritadministratie oplevert die geschikt is voor fiscale toepassingen.

De privacy van een ritregistratiesysteem

Een goede automatische ritadministratie moet ook de privacy waarborgen. Hiermee wordt de privacy van de chauffeur namelijk beschermd en er wordt voor gezorgd dat alle gegevens zijn beveiligd. Door middel van een privé schakelaar kan je als bestuurder aangeven of er op dat moment een zakelijke of een privé rit gereden wordt. Ook als er een calamiteit voldoet dan kan de chauffeur deze gegevens uit het systeem halen voor gebruik. Doordat het ritregistratiesysteem voldoet aan alle eisen op het gebied van fiscaliteit hoef je hier ook niet over na te denken. Alle toekomstige fiscale wijzigingen en nieuwe bijtellingsvormen worden automatisch verwerkt in de software updates. Zo blijf je altijd voldoen aan de huidige en toekomstige wet- en regelgeving van de Belastingdienst.

Wat je nog meer moet weten over ritregistratiesystemen

Je kan ook de gereden kilometers per chauffeur in real time bijhouden, ongeacht of deze constant in hetzelfde voertuig rijdt. Alle gereden kilometers, zowel privé als zakelijk worden constant bijgehouden en bijgewerkt zodat je gegevens altijd up to date zijn. De rapportages kan je op elk gewenst moment uitdraaien voor verschillende doeleinden zoals de Belastingdienst. Doordat alles constant bijgehouden en bijgewerkt wordt qua kilometers kan je op deze manier ook onder de limiet blijven van het maximale aantal gereden privé kilometers en op deze manier boetes voorkomen. Onnodige bijtelling voorkomen is ineens een stuk gemakkelijker geworden vanwege een automatisch ritregistratiesysteem.