Hoe kom je veilig het winterweer door?

Net nu we het helemaal niet meer hadden verwacht, ligt er ineens een pak sneeuw op de wegen. Dat zagen de meeste mensen echt niet aankomen, en jij vast ook niet! Sommige mensen vinden het geweldig en pakken gelijk hun slee uit de garage, maar sommige mensen vinden het maar helemaal niks. Bij welke groep hoor jij? Of je het nu verschrikkelijk vindt of helemaal geweldig, of iets er tussenin, ik heb een blog met tips. Tips voor hoe je dit winterse weer misschien iets leuker gaat vinden en hoe je veilig dit weer overleeft. Lees snel verder! 

Wees voorzichtig 

Allereerst is het heel belangrijk dat je met gladheid, sneeuw en ijs heel voorzichtig bent. Of je nu op de fiets gaat, lopend of met de auto; het is gewoon oppassen geblazen! Het verstandigste is om niet de fiets te pakken maar te gaan lopen, als dit qua afstand natuurlijk te doen is. En als je met de auto ergens heen moet, dan is het handig als je een auto of lease.auto hebt met een goed paar winterbanden eronder. En als je een operational lease auto hebt is het helemaal geweldig, want dan zijn de kosten van het onderhoud (waaronder de banden) niet voor jou. Dan kun je er dus een goed stel winterbanden op laten zetten op kosten van de leasemaatschappij! 

Zie het leuke ervan in 

Daarnaast is het belangrijk dat je het leuke van het winterse weer blijft inzien. Het kan namelijk voor sommige mensen wat somber voelen en niet iedereen voelt zich geweldig als het sneeuwt. Een winterdipje noemen ze dat ook wel! Maar als het zonnetje schijnt kan het hartstikke lekker zijn en de frisse lucht zal je vast goed doen. Blijf daarom het positieve in te zien van het winterweer en ga lekker met een vriend, vriendin of je partner een wandelingetje maken door de sneeuw. Als je jezelf goed dik inpakt zul je het niet eens koud hebben! Dus moonboots aan, handschoenen uit de kast, muts op en gaan met die banaan! En als je terug bent van je wandeling: Lekker opwarmen met warme chocomel met slagroom of een heerlijke warme douche. 

Een goed excuus om binnen te blijven

Tot slot is het winterse weer wel een erg goed excuus om binnen te blijven, en dat kan ook heel positief zijn! In de zomer vind je het misschien zonde om binnen urenlang een serie te bingewatchen of een goed boek te lezen. Maar als het sneeuwt, dan zul je dit schuldgevoel waarschijnlijk niet ontwikkelen. Dan is het juist het perfecte weer om binnen te blijven en eens lekker onder een dekentje de hele dag te vertoeven. Geniet er dus juist nu van!

Geef een reactie