Een elektrische fiets heren? Dat is een goed idee!

Op de een of andere vreemde manier is de elektrische fiets heren wat achter gebleven op de elektrische fiets dames. De reden hiervoor kan zijn dat heren nog steeds het idee hebben dat een elektrische fiets voor "vrouwen, watjes en oude mensen" is. Maar niets is minder waar. Een elektrische fiets heren zorgt er juist voor dat je eerder de fiets zult pakken en dat je dus meer beweging krijgt. Een fiets met trapondersteuning is eigenlijk veel fijner dan een gewone fiets. Je bent heerlijk in beweging, maar je hoeft er geen topconditie voor te hebben. Toch werk je, terwijl je op je elektrische fiets zit, wel aan je conditie.

Waarom is een elektrische fiets heren een goed idee?

Om te beginnen vanwege de buitenlucht. Je kunt er niet omheen dat we momenteel wel heel veel binnen zitten. We werken thuis en komen eigenlijk alleen maar even de deur uit om de boodschappen te doen. Door een elektrische fiets heren aan te schaffen kies je voor een frisse neus in je pauze. Want voor je het goed en wel in de gaten hebt, heb je zomaar een flinke ronde gefietst. En dat zonder het zweet op je rug te hebben. 

Een andere goede reden voor de aanschaf van een elektrische fiets heren is dat je door weinig inspanning toch veel beweging krijgt. Je moet immers blijven trappen om vooruit te komen. Het is een fiets met trapondersteuning, geen brommer. En dus ben je lekker in beweging, zonder al te veel inspanning te moeten leveren. Wil je "gewoon" fietsen en alleen bij fikse tegenwind een zetje in je rug krijgen? Dat kan natuurlijk ook.

Je zult zien dat je fietsen weer leuk gaat vinden

Heb je, door alle jaren heuvel/brug op en tegenwind een hekel gekregen aan fietsen? Dan kun je met je nieuwe elektrische fiets je hart ophalen. Want heerlijk fietsen daar knapt ieder mens van op. Je ontdekt, ook in je eigen vertrouwde omgeving doorkijkjes waar je in de auto voorbij flitst. Nu je voorlopig toch nog vanuit huis werkt, kun je wellicht je dag zo indelen dat je iedere dag een stukje van je eigen omgeving kunt ontdekken.

Een fietstocht maken is een goed idee

Een fietstocht maken is gewoon heerlijk. De wind in je haren, de zon op je snoet en dan een route volgen via de knooppuntenroute. Je kunt de route zo lang maken als je zelf wilt. Voor onderweg neem je lekker wat te drinken en wat te eten mee. Jouw dag kan niet meer stuk!

Start een hobby!

De zomer ziet er weer redelijk veelbelovend uit. Het zonnetje begint meer te schijnen en mensen krijgen zin om weer de straat op te gaan. Op sommige hete lente dagen zult u vast merken dat u zin krijgt om lekker buiten te gaan zitten en met vrienden een drankje te nuttigen. De zomer staat voor feestjes, zonnebaden, met vrienden afspreken, terrasje pakken, wandelen, festival pakken, uit eten gaan, en gewoon het leven buiten. Veel mensen krijgen last van FOMO (Fear Of Missing Out) als ze op een mooie dag lang binnen blijven zitten. Dan willen ze er op uit, lekker naar het park of een huisfeestje pakken of op een terras zitten met een wijntje. Alcohol wordt over het algemeen wat meer gedronken in de zomer, wat niet zo gek is aangezien we dan vaker elkaar opzoeken. Maar soms kan dat te ver gaan. Klik hier voor informatie over behandeling alcoholverslaving.

Vakantie

Hoewel het weer steeds prettiger wordt, weten we nog steeds niet zeker of wij echt al op vakantie kunnen deze zomer. De maatregelen gelden op dit moment nog, al zijn ze wel een stuk positiever in het vooruitzicht. Iedereen heeft een zwaar jaar gehad en te maken gehad met lockdown, angsten, en wellicht wel erger dan dat. Wellicht ben je zelf ziek geweest of ken je iemand die ziek is geweest of zelfs overleden. We hebben langere tijd binnen moeten zitten, verjaardagen alleen gevierd en Kerst met zijn twee. De feestjes waren afgeschaft en de festivals geannuleerd. En nu het lente is, beginnen we weer wat hoop te krijgen. De zon schijnt en de vogeltjes fluiten! Maar kunnen we al een vakantie boeken? Dat is niet duidelijk. Ik raad u aan om daarom lekker een vakantie in eigen land te boeken. België heeft veel prachtige natuurgebieden, ga er lekker eens tussenuit. Dichtbij, snel, en net zo mooi!

Wat kan ik doen?

Als je niet weet wat je kan doen om eens lekker te ontspannen in de tussentijd, hebben wij hier wat tips voor jou. Als eerste natuurlijk het welbekende wandelen. Wandelen ontspant, door de lichaamsbeweging val je ook nog eens af, en je krijgt veel zonlicht binnen wat zorgt voor de aanmaak van serotonine, waardoor je je gelukkiger voelt. Daarnaast zie je ook nog eens mooie landschappen of wilde dieren, wat je anders niet gezien had.
Ten tweede kan je een hobby oppakken. Als je niet weet wat je hobby is, denk dan eens terug aan je kindertijd. Wat vond je een van de leukste dingen om te doen? Spelen met make-up, voetballen, dingen bouwen van hout, schilderen? Of juist verhalen schrijven, mode ontwerpen of knutselen? Je kunt nu gemakkelijk een cursus vogelhuisjes bouwen volgen, of leren naaien, of een online schildercursus, of gewoon uit de losse hand zelf weer wat gaan maken!

Probeer wat tijd vrij te maken om dingen te doen waar je gelukkig van wordt, en voor je het weet kan je weer lekker je biertje in de zon op het terras drinken (met mate).