Een eigen bedrijfswagen voor je onderneming? De voordelen op een rijtje

Een eigen bedrijfsauto kan een waardevolle investering zijn voor ondernemers van verschillende groottes en in verschillende industrieën. Of het nu gaat om het vervoeren van goederen, het leveren van diensten of het verplaatsen van medewerkers, het hebben van een eigen bedrijfsauto kan aanzienlijke voordelen bieden voor het bedrijf. Hieronder bespreken we enkele van de toepassingen en voordelen van een eigen bedrijfsauto.

Toepassingen van een eigen bedrijfsauto

Een eigen bedrijfsauto kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor een bedrijf om verschillende redenen, waaronder:

  1. Vervoer van goederen: Als een bedrijf producten of goederen vervoert, kan een bedrijfsauto, zoals een iveco daily occasion,  helpen bij het efficiënt vervoeren van deze items van de ene locatie naar de andere. Dit is vooral handig voor bedrijven die veel goederen moeten vervoeren, zoals bijvoorbeeld bouwbedrijven, leveranciers van voedsel en dranken, of transportbedrijven.

  2. Levering van diensten: Voor bedrijven die diensten leveren, kan een bedrijfsauto ook van grote waarde zijn. Bijvoorbeeld, loodgieters, elektriciens en andere vakmensen kunnen met behulp van een bedrijfsauto gemakkelijk naar verschillende klanten reizen en hun diensten aanbieden.

  3. Vervoer van medewerkers: Bedrijfsauto's kunnen ook worden gebruikt om medewerkers van en naar het werk te vervoeren, wat kan helpen bij het verminderen van vertragingen en problemen met het openbaar vervoer. Dit kan ook de productiviteit en het comfort van werknemers verbeteren.

Voordelen van een eigen bedrijfsauto

Een eigen bedrijfsauto biedt tal van voordelen voor bedrijven, waaronder:

  1. Verbeterde efficiëntie: Een bedrijfsauto kan helpen bij het efficiënter uitvoeren van bedrijfsactiviteiten door het elimineren van wachttijden en het verlagen van transportkosten. Dit kan ook de flexibiliteit van het bedrijf verbeteren, doordat het gemakkelijker wordt om klanten op verschillende locaties te bedienen.

  2. Marketing: wanneer je een bedrijfswagen neemt, is het slim om hier direct van gebruik te maken om de buitenwereld te laten zien van welk bedrijf je bent. Je rijdt waarschijnlijk veel kilometers waardoor veel mensen je auto zien. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor je logo en website op de zijkant en achterkant van de bus. 

  3. Kostenbesparend: Hoewel een bedrijfsauto een aanzienlijke investering kan zijn, kan het uiteindelijk kostenbesparend zijn voor een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een volkswagen crafter occasion die je vervoglens kan afschrijven van je winst.  

  4. Verhoogde merkzichtbaarheid: Een bedrijfsauto kan ook dienen als een mobiele reclame voor het bedrijf. Bedrijven kunnen hun auto's versieren met hun logo en contactgegevens om zo de merkzichtbaarheid te vergroten en meer naamsbekendheid te krijgen.

  5. Betere veiligheid: Bedrijfsauto's worden vaak geleverd met de nieuwste veiligheidsfuncties, zoals airbags, anti-blokkeerremsystemen en achteruitrijcamera's. Dit kan de veiligheid van medewerkers en goederen verbeteren en helpen bij het voorkomen van ongevallen.

Geef een antwoord