4 Leuke banen waar je nog nooit eerder aan gedacht hebt

Ben jij opzoek naar een nieuwe baan maar weet je nog niet in welke branche of hoek je moet zoeken? Dan staan hier een aantal leuke banen op een rijtje waar je waarschijnlijk zelf nooit aan gedacht had. Er zijn zoveel verschillende soorten banen dat niemand precies op de hoogte kan zijn van wat er nu eigenlijk allemaal is. Vaak vind je jouw droombaan op een plek waar je het zelf niet verwacht en daarom is het altijd goed om je te oriënteren en verder te kijken dan de meest bekende banen. In deze blog komen een aantal verrassende banen aan bod die jou misschien wel kunnen inspireren.

Rijinstructeur 

Voor de degene die het leuk vinden om andere mensen iets aan te leren en graag autorijden zou dit een leuke baan kunnen zijn. Hoe leuk is het om iemand iets te leren waar ze vervolgens heel trots op zijn. Naast ontzettend leuk is dit ook een uitdagende baan omdat de rijinstucteur in staat moet zijn te kunnen sturen, remmen en gas moet kunnen geven vanuit de bijrijderskant. Hoevoor zul je eerst een opleiding rijinstructeur voor moeten volgen. Daarnaast loop je natuurlijk ook een risico in het verkeer. Al met al een leuke en uitdagende baan waarbij je veel sociaal contact hebt en anderen kunt helpen.      

Kok op een duikboot

Kun jij goed koken maar vind je werken in een restaurant of brasserie te eentonig? dan is werken voor defensie op een onderzeeboot als kok een leuk alternatief. Deze goed betaalde baan zal veel (heftige) indrukken met zich mee brengen en een enorm grote ervaring zijn. Je moet natuurlijk wel bestendig zijn tegen kleine ruimtes en goed voor langere tijden van huis weg kunnen zijn. Een verantwoordelijke baan die ontzettend leerzaam en indrukwekkend zal zijn.    

Dierenverzorger

Voor de dierenvrienden onder ons is dit een ontzettend leuke baan die vaak vergeten wordt. Dieren in dierenparken en dierentuinen moeten dagelijks verzorgd worden en de verblijven moeten schoongemaakt worden. Geduld en rust is voor deze baan van belang. Daarnaast zal het een baan zijn waar je vrolijk van wordt en je zeer nuttig bij voelt. Een leuke en vrolijke baan die voor de meeste dierenliefhebbers niet direct zal aanvoelen als werk.   

Plaats Delict Schoonmaker 

Liever een spannende baan met een beetje actie? Dan is schoonmaker van een plaats delict misschien wel geschikt voor jou. Voor deze baan heb je geen speciale papieren nodig op bepaalde opleidingen te hebben afgerond. Wat wel belangrijk is is een sterke maag en doorzettingsvermogen. Als calamiteitenschoonmaak werk je niet geheel zonder gevaar. je zal vaak in aanmerking komen met situaties die voor de ‘gewone’ burger als zeer vervelend ervaren zullen worden. Een spannende baan met een hoop verantwoordelijkheid en schokkende gebeurtenissen.

Belangrijke dingen voor jouw magazijn

Ben jij eigenaar van een webshop of ga jij binnenkort je eigen webshop openen met een kantoor daarnaast en heb je geen idee wat voor spullen je moet kopen om alles in orde te hebben of hoe je het magazijn moet inrichten? In deze blog worden er verschillende tips gegeven hoe je sneller en makkelijker te werk kunt gaan in jouw kantoor! Bij het starten van een webshop zijn er simpel weg enkele dingen die je moet kopen om alles in orde te hebben. Een voorraad aan dozen, plakband rollen of verzendzakken om de producten te versturen. Waar niet snel aan wordt gedacht is het hebben van een groot en breed inpaktafel om daarop de bestellingen in te pakken. Hieronder is een overzicht gemaakt van enkele tips voor jouw magazijn van de webshop om beter te werken.

Geef alles een eigen plek

Bij het goed organiseren van het magazijn is het essentieel om voor elk product een eigen plek te geven. Hierdoor is de organisatie in jouw magazijn goed georganiseerd. Je zal minder snel een product op de plank niet vinden omdat het goed georganiseerd is. Een handige tip om voor elke plank een bepaalde locatie te geven. Daarnaast ook van elke kast en ook de gang. Een handig iets is bijvoorbeeld gang A, kast 15. Plank C. Minder snel verkochte kan je bijvoorbeeld op een hoge plank leggen achterin het magazijn, maar  de best sellers die doe je aan het begin op een hoogte wat makkelijk te pakken is. Hierdoor werk je sneller en is er meer gemak bij de persoon die de producten pakt.

Maak je magazijn regelmatig schoon

Veel mensen denken wat levert een schoon en opgeruimd magazijn mij op? Wanneer het een beetje rommelig of vies is kunnen mensen nog steeds hard werken. Echter is uit onderzoek gebleken dat medewerkers veel beter en preciezer werken wanneer het magazijn schoon en opgeruimd is. Medewerkers hechten namelijk waarde aan een gestructureerd en opgeruimd magazijn. Het is namelijk overzichtelijker en het is veilig. Een handige tip is om daarom een schoonmaak rooster te maken onder de werknemers of een schoonmaak team wekelijks in te huren.

Koop een heftruck

Tot slot is een heftruck kopen ook een handige tip voor magazijnen die al iets langer bezig zijn. Voor een nieuw magazijn kost het alleen maar geld en zal het niet lonen. Als magazijn ontvang je natuurlijk super veel pallets met grote dozen hierop. Een heftruck is hiermee super handig. Je werkt namelijk sneller en het vergt weinig moeite. Als laatste geeft het ook een gave look aan je kantoor als je een heftruck hebt.

 

Hoe kom je veilig het winterweer door?

Net nu we het helemaal niet meer hadden verwacht, ligt er ineens een pak sneeuw op de wegen. Dat zagen de meeste mensen echt niet aankomen, en jij vast ook niet! Sommige mensen vinden het geweldig en pakken gelijk hun slee uit de garage, maar sommige mensen vinden het maar helemaal niks. Bij welke groep hoor jij? Of je het nu verschrikkelijk vindt of helemaal geweldig, of iets er tussenin, ik heb een blog met tips. Tips voor hoe je dit winterse weer misschien iets leuker gaat vinden en hoe je veilig dit weer overleeft. Lees snel verder! 

Wees voorzichtig 

Allereerst is het heel belangrijk dat je met gladheid, sneeuw en ijs heel voorzichtig bent. Of je nu op de fiets gaat, lopend of met de auto; het is gewoon oppassen geblazen! Het verstandigste is om niet de fiets te pakken maar te gaan lopen, als dit qua afstand natuurlijk te doen is. En als je met de auto ergens heen moet, dan is het handig als je een auto of lease.auto hebt met een goed paar winterbanden eronder. En als je een operational lease auto hebt is het helemaal geweldig, want dan zijn de kosten van het onderhoud (waaronder de banden) niet voor jou. Dan kun je er dus een goed stel winterbanden op laten zetten op kosten van de leasemaatschappij! 

Zie het leuke ervan in 

Daarnaast is het belangrijk dat je het leuke van het winterse weer blijft inzien. Het kan namelijk voor sommige mensen wat somber voelen en niet iedereen voelt zich geweldig als het sneeuwt. Een winterdipje noemen ze dat ook wel! Maar als het zonnetje schijnt kan het hartstikke lekker zijn en de frisse lucht zal je vast goed doen. Blijf daarom het positieve in te zien van het winterweer en ga lekker met een vriend, vriendin of je partner een wandelingetje maken door de sneeuw. Als je jezelf goed dik inpakt zul je het niet eens koud hebben! Dus moonboots aan, handschoenen uit de kast, muts op en gaan met die banaan! En als je terug bent van je wandeling: Lekker opwarmen met warme chocomel met slagroom of een heerlijke warme douche. 

Een goed excuus om binnen te blijven

Tot slot is het winterse weer wel een erg goed excuus om binnen te blijven, en dat kan ook heel positief zijn! In de zomer vind je het misschien zonde om binnen urenlang een serie te bingewatchen of een goed boek te lezen. Maar als het sneeuwt, dan zul je dit schuldgevoel waarschijnlijk niet ontwikkelen. Dan is het juist het perfecte weer om binnen te blijven en eens lekker onder een dekentje de hele dag te vertoeven. Geniet er dus juist nu van!