Belangrijke dingen voor jouw magazijn

Ben jij eigenaar van een webshop of ga jij binnenkort je eigen webshop openen met een kantoor daarnaast en heb je geen idee wat voor spullen je moet kopen om alles in orde te hebben of hoe je het magazijn moet inrichten? In deze blog worden er verschillende tips gegeven hoe je sneller en makkelijker te werk kunt gaan in jouw kantoor! Bij het starten van een webshop zijn er simpel weg enkele dingen die je moet kopen om alles in orde te hebben. Een voorraad aan dozen, plakband rollen of verzendzakken om de producten te versturen. Waar niet snel aan wordt gedacht is het hebben van een groot en breed inpaktafel om daarop de bestellingen in te pakken. Hieronder is een overzicht gemaakt van enkele tips voor jouw magazijn van de webshop om beter te werken.

Geef alles een eigen plek

Bij het goed organiseren van het magazijn is het essentieel om voor elk product een eigen plek te geven. Hierdoor is de organisatie in jouw magazijn goed georganiseerd. Je zal minder snel een product op de plank niet vinden omdat het goed georganiseerd is. Een handige tip om voor elke plank een bepaalde locatie te geven. Daarnaast ook van elke kast en ook de gang. Een handig iets is bijvoorbeeld gang A, kast 15. Plank C. Minder snel verkochte kan je bijvoorbeeld op een hoge plank leggen achterin het magazijn, maar  de best sellers die doe je aan het begin op een hoogte wat makkelijk te pakken is. Hierdoor werk je sneller en is er meer gemak bij de persoon die de producten pakt.

Maak je magazijn regelmatig schoon

Veel mensen denken wat levert een schoon en opgeruimd magazijn mij op? Wanneer het een beetje rommelig of vies is kunnen mensen nog steeds hard werken. Echter is uit onderzoek gebleken dat medewerkers veel beter en preciezer werken wanneer het magazijn schoon en opgeruimd is. Medewerkers hechten namelijk waarde aan een gestructureerd en opgeruimd magazijn. Het is namelijk overzichtelijker en het is veilig. Een handige tip is om daarom een schoonmaak rooster te maken onder de werknemers of een schoonmaak team wekelijks in te huren.

Koop een heftruck

Tot slot is een heftruck kopen ook een handige tip voor magazijnen die al iets langer bezig zijn. Voor een nieuw magazijn kost het alleen maar geld en zal het niet lonen. Als magazijn ontvang je natuurlijk super veel pallets met grote dozen hierop. Een heftruck is hiermee super handig. Je werkt namelijk sneller en het vergt weinig moeite. Als laatste geeft het ook een gave look aan je kantoor als je een heftruck hebt.

 

Geef een reactie