4 Leuke banen waar je nog nooit eerder aan gedacht hebt

Ben jij opzoek naar een nieuwe baan maar weet je nog niet in welke branche of hoek je moet zoeken? Dan staan hier een aantal leuke banen op een rijtje waar je waarschijnlijk zelf nooit aan gedacht had. Er zijn zoveel verschillende soorten banen dat niemand precies op de hoogte kan zijn van wat er nu eigenlijk allemaal is. Vaak vind je jouw droombaan op een plek waar je het zelf niet verwacht en daarom is het altijd goed om je te oriënteren en verder te kijken dan de meest bekende banen. In deze blog komen een aantal verrassende banen aan bod die jou misschien wel kunnen inspireren.

Rijinstructeur 

Voor de degene die het leuk vinden om andere mensen iets aan te leren en graag autorijden zou dit een leuke baan kunnen zijn. Hoe leuk is het om iemand iets te leren waar ze vervolgens heel trots op zijn. Naast ontzettend leuk is dit ook een uitdagende baan omdat de rijinstucteur in staat moet zijn te kunnen sturen, remmen en gas moet kunnen geven vanuit de bijrijderskant. Hoevoor zul je eerst een opleiding rijinstructeur voor moeten volgen. Daarnaast loop je natuurlijk ook een risico in het verkeer. Al met al een leuke en uitdagende baan waarbij je veel sociaal contact hebt en anderen kunt helpen.      

Kok op een duikboot

Kun jij goed koken maar vind je werken in een restaurant of brasserie te eentonig? dan is werken voor defensie op een onderzeeboot als kok een leuk alternatief. Deze goed betaalde baan zal veel (heftige) indrukken met zich mee brengen en een enorm grote ervaring zijn. Je moet natuurlijk wel bestendig zijn tegen kleine ruimtes en goed voor langere tijden van huis weg kunnen zijn. Een verantwoordelijke baan die ontzettend leerzaam en indrukwekkend zal zijn.    

Dierenverzorger

Voor de dierenvrienden onder ons is dit een ontzettend leuke baan die vaak vergeten wordt. Dieren in dierenparken en dierentuinen moeten dagelijks verzorgd worden en de verblijven moeten schoongemaakt worden. Geduld en rust is voor deze baan van belang. Daarnaast zal het een baan zijn waar je vrolijk van wordt en je zeer nuttig bij voelt. Een leuke en vrolijke baan die voor de meeste dierenliefhebbers niet direct zal aanvoelen als werk.   

Plaats Delict Schoonmaker 

Liever een spannende baan met een beetje actie? Dan is schoonmaker van een plaats delict misschien wel geschikt voor jou. Voor deze baan heb je geen speciale papieren nodig op bepaalde opleidingen te hebben afgerond. Wat wel belangrijk is is een sterke maag en doorzettingsvermogen. Als calamiteitenschoonmaak werk je niet geheel zonder gevaar. je zal vaak in aanmerking komen met situaties die voor de ‘gewone’ burger als zeer vervelend ervaren zullen worden. Een spannende baan met een hoop verantwoordelijkheid en schokkende gebeurtenissen.

Geef een reactie